Λεμφικό μασάζ για κυτταρίτιδα
 Διάρκεια: Διάρκεια θεραπείας: 60 λεπτά
 Κόστος: 40€

Το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα θα μειώσει και θα βοηθήσει στην αφαίρεση των ιστών από κυτταρίτιδα. Η τεχνική συνίσταται από ένα συνδυασμό συγκεκριμένων κινήσεων για λεμφικό μασάζ όπως το τρίψιμο, το “ζύμωμα” και τη συστροφή των περιοχών που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα. Από τη στιγμή που οι πληγείσες περιοχές από κυτταρίτιδα αποκτάνε επιπρόσθετη ενέργεια και είναι αρκετά θερμές, το λίπος, οι ιστοί και οι επιβλαβείς τοξικές ουσίες, αρχίζουν να διαλύονται και τέλος, αποξηραίνονται στο λεμφικό σύστημα του σώματος.
Ένα ακόμα όφελος που προσφέρει στον ασθενή το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα είναι ότι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά (στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα κύτταρα που παράγουν την κυτταρίτιδα). Το τακτικό μασάζ βελτιώνει σίγουρα τη γενική κυκλοφορία του αίματος και επίσης καθιστά τη θερμότητα σε τοπικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή, με τη σειρά της, κάνει τα κύτταρα της κυτταρίτιδας να χαλαρώσουν και επ’αυτού, τα “λιωμένα” κύτταρα που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές με κυτταρίτιδα φεύγουν κάνοντας το σημείο ελεύθερο από κυτταρίτιδα και χωρίς λίπος.
Το λεμφικό μασάζ σε στάδια για την κυτταρίτιδα, σύμφωνα με πολλούς ολιστικούς θεραπευτές, κάνει τα κύτταρα της κυτταρίτιδας μαλακότερα και στη συνέχεια τα κάνει σταδιακά να αποβάλλονται από τον οργανισμό. Αν το λεμφικό μασάζ γίνεται με ιδανικό τρόπο, θα βοηθήσει στη διάλυση των λιπαρών ιστών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και προκαλούν τα συμπτώματα που είναι γνωστά ως κυτταρίτιδα.
Αυτό συμβαίνει διότι τόσο μεγάλη κατακράτηση υγρών είναι γενικά το αποτέλεσμα της κακής λεμφικής αποβολής του οργανισμού ή της κακιάς κυκλοφορίας του αίματος. Το κακό σύστημα αποβολής επιτρέπει στις ίνες να γίνουν πιο παχιές και να μπλεχτούν με το πλήθος των ινών κολλαγόνου. Το μασάζ για την κυτταρίτιδα περιλαμβάνει κάποια ειδικά αιθέρια έλαια.
Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες φόρμουλες έχουν επιλεγεί ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των κυττάρων της κυτταρίτιδας. Τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια κατέχουν μερικές ιδιότητες, οι οποίες τονώνουν το δέρμα, τα κύτταρα του δέρματος και τα λιπαρά στρώματα κάτω από το δέρμα. Σε μερικά μέρη του κόσμου, όπως στη Νοτιοανατολική Ασία, υπάρχουν ισχυρά βότανα που έχουν φυσική δράση κατά της παχυσαρκίας και χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, όπως η μέντα και η λεβάντα.